Vahtivuori


taukokatos tulentekopaikka kuivakaymala

Vahtivuoren taukopaikka on osa historiallista Salpalinjaa. Bunkkereita, korsuja, tunneleita….  löydä ne täältä.

VAHTIVUOREN TAUKOPAIKKA


Katso vahtivuoren esittelyvideo.

Maisemapaikka korkean mäen päällä. Täältä näkee niin maaseutumaisemaa kun sota-ajan linnoitteita.

Vahtivuori kesällä

Vahtivuoren ympäristössä voi aistia palasen Suomen sotahistoriaa. Alueella on korsuja, panssariesteitä ja muita linnoitteita. Huomioithan kuitenkin, että korsuissa ei ole valaistusta ja niissä voi olla syviä kaivoja, teräviä ulokkeita, rautatappeja sekä pudotuksia. Sisälle meno on jokaisen omalla vastuulla, joten olethan varovainen. Mukaan kannattaa ottaa sähkölamppu tai muuta valaistusta.

Vahtivuoren ja muun Salpalinjan maasto soveltuu loistavasti patikointiin ja maastopyöräilyyn. Poluston maasto on sopivan haastavaa ja vaihtelevaa mielekkääseen maastopyöräilyyn. Yksi ehdotus pyöräily- tai patikointiretkeksi on jättää auto Bunkkerimuseolle ja jatkaa siitä eteenpäin Vahtivuorelle ja Majaniemeen ja palata takaisin Bunkkerimuseolle. Mukava päivän mittainen retki! Maastopyöriä voi kesäisin vuokrata esimerkiksi Illi-Sportista, Haminasta.

Läheinen Harjun oppimiskeskus tarjoaa majoitusta ja ateria- ja ohjelmapalveluja ryhmille viehättävässä kartanomiljöössä. Keskuksen tiloilla toimii myös Kiessi-museo, jossa voi tutustua hevosajoneuvoihin.

Lisäksi Salpapolulla järjestetään Salpavaelluksia.

Vahtivuori talvella

Talvella lumikinosten vuoksi Vahtivuorelle ja Salpalinjan muihin kohteisiin kannattaa tulla lumikengillä ja eräsuksilla.

VARUSTUS

Taukokatos, puuliiteri ja kompostoiva wc.

Kuinka paikalle pääsee

Vahtivuori sijaitsee Virolahden Ravijoella, Haminasta n. 23 km päässä. Käänny valtatie 7:ltä (E18) Ravijoelle, Koulutilantielle, josta on matkaa Harjun oppimiskeskukseen on noin 5 km. Aja keskuksen läpi Vahtivuorentielle. Autolla pääsee aivan vuoren juurelle, josta on muutama sata metriä helppokulkuista kipuamista vuorelle. Julkisilla voi tulla Haminasta Virolahdelle tai Miehikkälään ajavilla busseilla ja jäädä pois Harjun oppimiskeskuksen kohdalla eli Ravijoen pysäkillä.

Koordinaatit; WGS84 60.54228 27.54972

Kyvi kohteet  suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Salpakeskus

Virolahden matkailupalvelut