Taikinakoski

pysakointialue taukokatos tulentekopaikka kuivakaymala
Taikinakosken virkistysaluella on kaunis taikonakosken virta. Sen ylittää taikinakosken silta josta pääseen jalan takaisin Kyykoskelle.

Katso Taikinakosken esittelyvideo.

TAIKINAKOSKEN VIRKISTYSALUE

Taikinakoski pieniHaukka, pöllö, kotka, kalasääski, kettu, jänis, hirvi, majava ja saukko. Muun muassa näiden eläimien elinaluetta on Taikinakoski. Jos olosuhteet ovat suotuisat, saatat jopa törmätä näihin metsän eläimiin luontoretkelläsi.

Perusvarustus – myös liikuntarajoitteisille

Taikinakosken taukokatos

Taikinakosken taukokatos

Aivan Kannuskoskentien varrella sijaitsevalle Taikinakosken taukopaikalle pääsee kätevästi autolla, joten kohde sopii mainiosti myös liikuntarajoitteisille. Taikinakoski sijaitsee aivan Kouvolan kaupungin pyöräilyreitin varrella. Niin pyöräilijät kuin melojatkin voivat käyttää Taikinakosken taukokatosta yöpymiseen.

VARUSTUS

Paikan varustukseen kuuluvat taukokatos, tulisija, laituri, kompostoiva wc ja polttopuukatos.

Mitä Taikinakosken virkistysalue tarjoaa?

Taikinakosken ja Kyykosken välillä kulkee luontopolku, joka soveltuu niin patikointiin, lumi- ja sauvakävelyyn, erähiihtämiseen kuin maastopyöräilyyn. Siirtymällä koskipaikasta joen suvantoalueelle voi alueella myös onkia ja pilkkiä.

Näin pääset Taikinakoskelle

Väliväylän melontareittiä myöden tai autolla Kannuskoskentieltä. Hangaslahdentien risteyksen paikkeilla on levike ja polku alas jokivarteen.

Koordinaatit: WGS84 60.96488 27.12289

Kyvi kohteet  suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Vääntäjän Tila, jonka isäntänä toimii Matti Vääntäjä, vuokraa kanootteja kuljetuksineen ja järjestää opastettuja melontaretkiä Väliväylälle.

SeikkailuviiKari Oy vuokraa kanootteja ja kajakkeja sekä järjestää ohjelmapalveluita.