Paaskoski

pysakointialue tulentekopaikka taukokatos kuivakaymalaPaaskoskella yhdistyvät Väliväylän melontareitti sekä Kouvolan ulkoilu- ja latuverkosto. 

Katso Paaskosken esittelyvideo.

PAASKOSKEN VIRKISTYSKOHDE

Paaskosken taukokatos

Paaskosken taukokatos

Väliväylän viimeinen koskiosuus on Paaskoski, josta on Kouvolaan 7,6 km. Paaskosken tauko- ja rantautumispaikka on varmasti Talvisin Paaskosken maja. houkuttelee etenkin hiihtäjiä pistäytymään kuumalle mehulle ja vastapaistetulle munkille.

Mitä Paaskoski tarjoaa? – Bongaa koskikara!

Paaskosken maisemaa

Paaskosken maisemaa

Paaskoskelle voi talvella tulla sukset mukanaan ja valita oman mielen mukaan hiihtoreitin joko Kouvolan tai Valkealan suuntaan. Toki paikalle kannattaa tulla poikkeamaan ilman hiihtoaikeitakin, vaikkapa Paaskosken majalle kahvittelemaan tai retkeilemään alueelle muuten vaan. Paaskoskella voit myös oikealla hetkellä bongata koskikaran, joka on alueen tunnuslintu.

Vesi virtaa Käyrälampeen, jossa voi talvella pilkkiä ja kesällä onkia. Hieman etäämpänä virtapaikasta voi toki perhokalastaa kalastuslupien kanssa Jyräänjoen erityiskalastusalueella. Kesällä Paaskosken alueen metsät tarjoavat monipuoliset ja hyväkuntoiset polkuverkostot patikointiin, kävelyyn ja maastopyöräilyyn. Monet tulevat tänne myös koiria ulkoiluttamaan.

VARUSTUS – myös liikuntarajoitteisille

Rannalla on taukokatos, tulisija, puuliiteri ja kompostoiva wc ja laituri. Rannalle vievä leveä polku sopii myös liikuntarajoitteisille retkeilijöille.

Näin pääset Paaskoskelle

Autolla Valkealantieltä (15) kääntyy Sairaalantie, joka jatkuu Karimäentienä aina Paaskoskelle asti. Tiellä on puomi n. 1km ennen kohdetta. Jätä auto tähän ja patikoi loppumatka. Melomalla Paaskoski jää Väliväylän reitin varrelle.

Koordinaatit: WGS84 60.89823 26.79247

Kyvi kohteet  suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Vääntäjän Tila, jonka isäntänä toimii Matti Vääntäjä, vuokraa kanootteja kuljetuksineen ja järjestää opastettuja melontaretkiä Väliväylälle.

Seikkailuviikari Oy vuokraa kanootteja ja kajakkeja sekä järjestää ohjelmapalveluita.