Mankki

laituri mokki kuivakaymala tulentekopaikka
Mankin tauko- ja rantautumispaikka sijaitsee Mankinvirran rannalla ja se on Väliväylän melontareitin kohde.

Katso Mankin esittelyvideo.

MANKIN VIRKISTYSKOHDE

Erikoisuutena talviyövyttävä autiotupa

Mankin tupa

Mankin autiotupa

Mankin autiotuvassa voi yöpyä ympäri vuoden. Kamiina lämmittää tuvan nopeasti yöpymiskuntoon ja sillä voi tietenkin myös valmistaa retkieväät sekä kuivattaa retkeilyssä kastuneet varusteet. Tuvassa on lisäksi kahden hengen laveri ja pöytä. Rannan laiturilta voi kesäisin pulahtaa uimaan vilvoittavaan ja rauhallisesti virtaavaan Mankinvirtaan.

VARUSTUS

Avoin tupa, laituri, kompostoiva wc ja puuliiteri.

Maalaismaisemia palveluiden läheisyydessä

Idyllinen maalaismaisema peltoineen ja maalaistaloineen luo tunnelmaa. Lähellä sijaitseva Utin lentokenttä tarjoaa mahdollisuuden seurata sotilaslentoaseman harjoituksia. Utin ABC-liikenneasema sijaitsee vain noin 2,4 km päästä Mankista.

Mitä Mankin taukopaikka tarjoaa?

Kesällä retkeilijät voivat yöpyä Mankin autiotuvassa, kalastaa ja uida. Joella voi kokeilla kalaonneaan ja saaliiksi saattaakin napata esimerkiksi haukea, taimenta tai ahventa. Mankki ja sen ympäristö soveltuvat hyvin myös retkipyöräilyyn, 40 km pituinen, ns. Mankin reitti sijaitsee lähellä.

Mankki talvella

Talvisin Mankin rauhallinen talviparatiisi tarjoaa mahtavat puitteet vaikkapa lumikenkäilyyn, pilkkimiseen tai hiihtämiseen Mankinvirran jäällä. Tirvalle päin hiihtäessä jokea pitkin voi hiihtää pitkän matkaa ilman virtapaikkoja.

Näin pääset Mankkiin

Melomalla pitkin Väliväylän reittiä Mankin laituri on hieman Mankin kylän alapuolella. Autolla pääsee Kipparilanteilä (14648) Mankintielle, jonka varrelle Mankkin tupa jää. Parkkipaikkaa ei ole, joten auto täytyy jättää Mankin tien laitaan. Rantaan voi mennä pellon reunaa kävelemällä.

Koordinatit WGS84 60.91196 26.96345

Kyvi kohteet  suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Vääntäjän Tila, jonka isäntänä toimii Matti Vääntäjä, vuokraa kanootteja kuljetuksineen ja järjestää opastettuja melontaretkiä Väliväylälle.

Utin Laskuvarjokerho ry:n kautta voi kokeilla laskuvarjohyppäämistä.

SeikkailuviiKari Oy vuokraa kanootteja ja kajakkeja sekä järjestää ohjelmapalveluita.