Kyykoski

taukokatos tulentekopaikka kuivakaymala
Kyykosken virkistysalue on Väliväylän melontareitin varrella. Kyykosken ja Taikinakosken välillä kulkee ulkoilureitti. Näissä kohteissa on sillat joen yli. Kyykoski on erinomainen kalastuskohde.

Katso Kyykosken esittelyvideo.

KYYKOSKEN VIRKISTYSALUE

Kyykosken virtapaikka kuohuvine koskimaisemineen hengästyttää upeudellaan ympäri vuoden. Väliväylän pisimmällä koskiosuudella on mittaa n. 300 metriä. Virran mukana melojat voivat laskea Kyylahdelle ja siitä eteenpäin kohti Sulunkoskea tai rantautua hetkeksi Kyykosken taukopaikalle.Kyykosken ylittävän puisen sillan kautta voi tehdä patikointireissun Taikinakosken tai Kannuskosken suuntaan, kesällä jalan tai talvella esimerkiksi lumikenkäillen.

Kyykosken kota

Kyykosken kotaVäliväylän paras kalastuskohde

Kyykosken vesialue kuuluu erityiskalastusalueeseen, mutta on ehdottomasti Väliväylän kalastuskohde numero yksi ja erityisesti perhokalastajien mieleen. Erikoiskalastusluvan hankkineita kalastajia saatetaan palkita vaikka maukkaalla taimensaaliilla!

VARUSTUS

Kyykosken taukopaikalla on yöpymiseen tai lämmittelyyn soveltuva kota tulisijoineen, ulkotulisija, hirsinen pöytäryhmä, kompostoiva wc ja puuliiteri.

Näin pääset Kyykoskelle

Autolla Kannuskoskentieltä (14670) käänny etelään Kyykosken metsätielle, jota seuraat pysyen oikealla kunnes tie loppuu Sulunkosken taukopaikan parkkialueelle. Täältä seuraa polkua itään n. 500m, niin tulet pienelle sillalle. Ylitä se ja jatka 300m Kyykosken taukopaikalle.
Koordinaatit WGS84 60.95401 27.16078

Kyvi kohteet  suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Vääntäjän Tila, vuokraa kanootteja ja mökkejä.

Kannuskosken Myymälä sijaitsee Kannuskoskella eli Kyykoskea edeltävällä rantautumispaikalla. Myymälästä voi hankkia kalastuslupia ja vesipisteestä voi ottaa vettä mukaansa.


Väliväylän Etappi
on Kannuskosken Myymälän kanssa samassa rakennuksessa toimiva ravintola.
Pohjois-Kymen Perhokalastajat ry, Kyykosken viehekalastusalue.
Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo sijaitsee Kannuskoskella Luumäen puolella. Se tarjoaa majoitusta ja ohjelmapalveluita.