Kuovinkallio

venelaituri taukokatos tulentekopaikkapysakointialue kuivakaymala
Kuovinkallio sijaitsee Kouvolan Ahvion kylän läheisyydessä, Kymijoen varrella. Kouvolaan ja Kotkaan on Ahviosta matkaa n. 30 km. Kuovinkallio on erämainen taukopaikka ja virkistysalue melojille sekä retkeilijöille.

Katso Kuovinkallion esittelyvideo.

Kesä Kuovinkalliolla

Kuovinkallion taukokatos

Kuovinkallion taukokatos

Vesitse liikkuen Kuovinkallio on viimeinen rantautumispaikka ennen Kymijoen haarautumista itäiseen ja läntiseen haaraan. Itään haarautuu koskimainen Kotkan -reitti. Läntinen haaran on rauhallisempaa emämaista jokimaisemaa, suunaten kohti Pyhtäätä.  Muutaman sadan metrin päässä taukopaikalta joki laajenee Osolahdeksi, jossa on pieniä pirstaleisia saaria. Osolahden jälkeen alkavat 1,2 km pituiset vapaana virtaavat Ahvionkosket.

Kouvolan kaupungin pyöräilyreitti kulkee Elimäentietä (354) pitkin, josta kannattaa poiketa Ahviolle päin ja pitää tauko Kuovinkalliolla. Matkaa voi jatkaa takaisin Kouvolan suuntaan tai vastaavasti etelään Kotkaan.

Patikoijien ja maastopyöräilijöiden kannattaa kulkea joen rantaa pitkin Ahvionkoskien maisemissa.

Perhokalastukseen Kuovinkallion alajuoksu sopii mainiosti, kunhan erityiskalastusluvat ovat kunnossa. Ahvionkosket kuuluvat Keski-Kymen erityiskalastuslupa-alueeseen.

Kuovinkalliota ympäröivät metsät ovat marjastajien ja sienestäjien mieleen. Taukopaikkaa voi pitää tukikohtana ja katoksessa on mukava ruokailla, jos vain marjastukselta malttaa.

Talvi Kuovinkalliolla

Kuovinkalliolle voi tehdä lumikenkä- tai hiihtoretkiä. Nuotiolle vain makkaranpaistoon! Ympärillä aukeaa rauhallinen erämaamaisema kallioineen, koskineen ja tiheine havupuumetsineen. Jäätävän höyryävää kymijokea on mukava katsella rantakalliolta.

VARUSTUS

Taukopaikalla on 30 hengen täyskatos, tulisija, pöytäryhmä, kompostoiva wc, puuliiteri ja laituri. Katoksessa voi yöpyä.

Kuinka paikalle pääsee

Kuovinkalliolle on Ahvion kylältä matkaa n. 1,5 km. Ahviontieltä alkavaa Kuovinkalliontietä ajamalla pääsee autollakin aivan taukopaikan viereen. Kouvolan paikallisliikenteen Inkeroinen-Ahvio vakiovuorolla pääsee Ahvion kylälle, josta loppumatka 1,5 km ei ole liian pitkä käveltäväksi. Kaukoliikenteen bussit pysähtyvät Anjalan kirkonkylällä.

Muut lähistön palvelut

Kauppakahvio Susikoski sijaitsee Susikosken sillan vieressä.

Aholan Lomalaidun Kotkan Hurukselassa tarjoaa majoitusta ja ohjelmapalveluita.

Pikku Villa Anjala tarjoaa huvilamajoitusta.
SeikkailuviiKari Oy vuokraa kanootteja ja kajakkeja sekä järjestää ohjelmapalveluita.

Anjalan alue on historiallisesti merkittävä Suomen historiassa. Anjala-Seura ry:stä lisätietoja.

Kyvi kohteet isommalla kartalla