Kouvola

Repovesi

Murjanvuri

Murjavuoren taukopaikka on lähellä Orilampea. 1,3km Orilammelta kohti Mäntyharjua. Taukopaikalta on hulppea näkymä Repoveden yli etelän suuntaan.

 

Pitkälampi
Pitkälammen taukopaikka jää Mäntyharju – Repoveden kansallispuisto ulkoilureitin varrelle. Kesällä on mukava pulahtaa puhtaan lammen veteen.

Heisanharju
Heisanharjun luonnonsuojelu -ja virkistysalue muodostavat upean retkeilykohteen. Kapeat vesistöjä puhkovat harjut ja lammet luovat Heisanharjun omaleimaisuuden. Alueella on luotopolku sekä monipuoliset palvelurakenteet.

 

Väliväylä

Väliväylä on Saimaalta alkunsa saava ja Kymijokeen yhtyvä vesistöreitti, joka on suosittu melontareitti sekä kalaisista vesistään tunnettu kalastuskohde. Väliväylää käytettiin uittoon Saimaalta aina 1970-luvulle asti. Reitin vesi on puhdasta ja raikasta ja vesistöreitin vettä käytetäänkin Kouvolan alueen raakavesilähteenä.

Kyykoski
Kyykosken virkistysalue on Väliväylän melontareitin varrella. Kyykosken ja Taikinakosken välillä kulkee ulkoilureitti. Näissä kohteissa on sillat joen yli. Kyykoski on erinomainen kalastuskohde.

Sulunkoski
Sulunkoski on perhokalastajan unelmapaikka. Joesta on nostettu upeita taimenia. Sulunkoski jää Väliväylän melontareitin varrelle.

Taikinakoski
Taikinakosken virkistysalueelta pääsee retkeilyreitille kohti Kyykoskea. Kohde on myös erinomainen perhokalastusalue.

Tirva
Tirvan kylässä sijaitsevaa Röllänrantaa voidaan kutsua myös Tirvan “kylän rannaksi”, sillä varsinkin kesäisin ranta on yleinen kyläläisten ajanviettopaikka. Uimarannan soramainen pohja on rapakiveä, joka on luonteenomaista juuri Kymenlaaksolle.

Mankki
Mankin tauko- ja rantautumispaikka sijaitsee Mankinvirran rannalla. Väliväylän melontareitin kohde, jossa on talvikäyttöönkin soveltuva autiotupa.

Paaskoski
Paaskoskella yhdistyvät Väliväylän melontareitti sekä Kouvolan ulkoilu- ja latuverkosto. Paaskoski on erinomainen kalastuskohde.

 

Kymijoki

Hudanniemi
Huhdanniemen taukopaikka sijaitsee Kymijoen varrella Anjalassa.  Huhdanniemi on hyvä taukopaikka melojille ja hiihtäjille tai retkeilijöille, jotka haluavat muuten vaan viettää aikaa kauniissa Kymijoen maisemissa.

Susikoski
Susikosken taukopaikka sijaitsee Susikosken sillan ja Kauppakahvio Susikosken läheisyydessä. Anjalan kirkonkylältä on matkaa 3 km. Susikoski on hyvä rantautumispaikka ja retkeilykohde.

Kuovinkallio
Kuovinkallio sijaitsee Kouvolan Ahvion kylän läheisyydessä, Kymijoen varrella. Kouvolaan ja Kotkaan on Ahviosta matkaa n. 30 km. Kuovinkallio on erämainen taukopaikka ja virkistysalue melojille sekä muille retkeilijöille. Taukopaikan vieressä kohoava kallio on ollut ennen vanhaan Ahvion kylän paikallisten suosima yleinen juhannuksen viettopaikka. Kallion huipulta on edelleen mukava ihailla jokimaisemia päivää paistatellen.