Lehmäsaari


tulentekopaikka kuivakaymala laituri taukokatos

Lehmäsaari on ollut retkeilijöiden ja veneilijöiden kestosuosikki jo vuosikymmeniä. Saaren pohjoispäässä kulkee ulkoilureitti, jonka varrella on kaunista lehtoa, mäntymetsää sekä tuulen ja veden muovaamaa rantaviivaa.

Katso Lehmäsaaren esittelyvideo.

LEHMÄSAAREN VIRKISTYSALUE

Lehmäsaari sijaitsee Kotkan edustalla n. 5 km päässä Sapokan satamasta. Maasto on kaunista hiekkaharjua. Laiturialue sijaitsee saaren itäpuolella lahden suulla. Kohteeseen pääsee isollakin veneellä. Vieraspaikkoja veneille on 30 kpl. Saarella on luontopolku, ja sitä reunustavat pitkät hiekkarannat.
IMG_0869Saari ja sen laituri ovat vilkkaassa käytössä kesäaikaan.Saaren pohjoinen pääty on kokonaan virkistysaluetta. Etelän suunnalla on yksityistä maata, jolla voi kulkea mutta ei majoittua. Huomaathan, että tulen saa tehdä vain virallisiin tulisijoihin. Teltan voi pystyttää sopivalle löytämälleen paikalle venelaiturista pohjoiseen. Saariin on syntynyt hyvä polkuverkosto, käytä näitä tutkiessasi saarten moninaista maisemaa. Saaren pohjoispää on lähes kokonaan luonnossuojelualuetta. Sen rajat on merkitty valkoisella puohin ja opasteisiin.
Saareen pääseen kesällä veneellä tai tuuriveneellä.

Retkeilyä ja kalastusta Lehmäsaaressa

Saaren pohjoisosassa kiertää polkuja ja siellä on lehtomaiseman suojelualue. Kalastusta voi harrastaa ilman lupaa mato-ongella ja talvella pilkillä. Kalastusluvat voi maksaa netissä.  Rannan tuntumassa liikkuu isoja kaloja. Saarten rannoilta on saatu lohta, taimenta, siikaa, haukea… kireitä siimoja.

VARUSTUS

4 taukokatosta, WC:t ja puuliiterit.

Lähin satama on Sapokka Kotkassa. saareen pääsee vuoromoottoriveneellä.IMG_0853

Koordinaatit: 60°25,30′ P, 26°59,50′ I

Kyvi kohteet  suuremmalla kartalla