Hiidensaari


taukokatos pysakointialue tulentekopaikka laituri kuivakaymala
Hiidensaari ja Hiidenvuori muodostavat merkittävän kansallismaisemakohteen. Vuorelta näkee kauas pitkin vuolasta Kymijokea. Saaressa on runsaasti polkuja sekä taukotila laitureineen.

Katso Hiidensaaren esittelyvideo.

HIIDENSAARI JA HIIDENVUORI

Hiidensaari ja Hiidenvuori ovat upeaa kansallismaisemaa Iitin Pyhäjärvellä. Alueella on

IMG_0907nähtävää aina muinaishistoriasta upeaan suojelulehtoon.  Musiikin lumoa tarjotaan kesäisin Iitin musiikkijuhlien muodossa. Hiidensaari on oiva paikka retkeillä patikoiden, maastopyörällä tai tulla vettä myöden veneellä tai meloen. Talvella luonto tarjoaa hiljaisuutta lähestyä sitä vaikka lumikengin.

MITÄ HIIDENSAARI TARJOAA

IMG_0908Perimätiedon mukaan saarella on asunut Hiisi, minkä vuoksi naiset vietiin turvaan läheiseen Naistenlahteen, aina kun kylän miehet lähtivät pidemmille retkilleen. Asutusta on jääteiden mukaan ollut jo kivikaudelta asti. Pronssikautinen röykkiöhauta sekä mahdollisen rautakauden aikainen muinaislinna ovat merkkeinä saaren keskeisestä merkityksestä. Alueella on myös arvokas lehtojen suojelualue.

KESÄLLÄ

Hiidensaari on tapahtumapaikka

Kesäisin musiikillinen kulttuurianti tiivistyy Hiidenvuorella. Musiikkijuhlat järjestetään kesäkuussa. Erikoisena piirteenä on konsertin öinen aikataulu.

Retkeily alueella

Alueella on hyvä polusto sekä puiset rappuset 60 m korkealle vuorelle. Patikoiden tai maastopyörällä voi liikkua vapaasti teitä ja polkuja myöden. Retkikartta palvelusta Iittiin ja sieltä kohti koilista löytyy Hiidensaari. Saaren itäinen osa on luonnonsuojelualuetta. Tällä voi liikkua polkuja ja teitä myöden.

Veneily, melonta ja kalastus

Hiidensaaren taukokatos

Hiidensaaren taukokatos

Hiidensaaren rannassa on iso venelaituri, johon voi kiinnittyä isollakin veneellä. Laiturilta on mukava onkia pikkukaloja ja näillä juksata haukia. Hiidensaari on Heinola – Voikkaa melontareitin varrella. Poikkea maissa jos olet melomassa Kimolan kanavan kautta tai Mankalan koskien kautta.

VARUSTUS

Rannassa on taukokatos, WC ja liiteri

HIIDENSAARI TALVELLA

Talvella Hiidensaareen pääsee autolla. Alueella on mukava liikkua lumikengillä sekä metsäsuksilla. Kymijoella on mukava käydä pilkillä ja halstrata kalat rannan taukotulipaikalla.

NÄIN PÄÄSET HIIDENSAARELLE

Hiidensaaren laituri

Hiidensaaren laituri

Kohteeseen löytää osoitteella Hiidensaarentie, 46710 Iitti. Kimolan bussivuorolla pääsee Iitintielle josta kävelymatkaa on noin 5 km. Hiidensaarelle pääsee myös veneellä tai meloen.

Kyvi kohteet suuremmalla kartalla

MUUT LÄHISTÖN PALVELUT

Kimolan kylä ja kauppa

Lomakivi

Kartanohotelli Radansuu

Iitti Golf