Arkisto

Tänne sivulle on koottu Kyvi ry hankehistoria sekä muuta arkistoitavaa.

VUOSI 2018

Ulko-Nuokon retkisatamassa uudistuksia keväällä 2018.

Kyvi uudistaa Ulko-Nuokon WC:t ja liiterin toukokuussa 2018. Rakenteet ja asennus  elementit tehdään EKAMI rakennusalan opiskelijoiden toimesta. Laatu ja toiminta tärkeissä WC ja polttopuu toiminnoissa paranee merkittävästi. Kyvi kiittää Hamina kaupunkia hankkeen rahoituksesta.

Pikälammen taukopaikka Repoveden pohjoispuolella on ennallistettu ja poistettu käytöstä.  Siellä ei saa enää pitää tulta tai leiriytyä.

Uusi taukopaikka on suunniteltu rakennettavaksi Pitkälammen eteläpäähän kalliolle lähiaikoina.

Huhdanniemen taukopaikka on kunnostettu jälleen käyttöön.

Tuhopolton jäljet on korjattu ja taukopaikka on jälleen toiminnassa. Katosta on jatkettu hieman ja tulisija on nyt sisätiloissa. Taukopaikassa on nyt online kamera.

Salpapolku – Vahtivuori taukotos rakentuu

Tuhopoltettu, lähes uusi taukokastos, korvataan hieman suuremmalla vastaavanlaisella katoksella toukokuun 2017 aikana. Alueelle asennetaan myös online valvontalaitteet.

Ulko-Nuokkoon uusi 25m laituriUusi laituri

Laituri sijoitettiin entisen laiturin paikalle. Siihen asennettiin 8 kpl 10m käveltävää veneaisaa. Laiturin rakennettiin Kyvi ry Kouvolan varikolla. Kyvi kiittää Haminan kapunkia laiturin tilaamisesta.

Roskaton retkeily – kesän 2015 tuloksia

Kansallispuistoista aloitettu roskattoman retkeilyn muutos vietiin Kyvi ry:n kohteissa lopullisesti maaliin viime kesän aikana. Retkisatamissa muutos käynnistettiin keväällä 2015. Vielä 2014 kuljetettiin n. 300kpl  200L jätesäkkiä lajittelematonta kaatopaikka jätettä, viidestä retkisatamasta kaatopaikalle. Kustannukset olivat liki 7000 €.

Kesä 2015 tulokset.

Viidestä retkisatamasta kerättiin n. 15 kpl  30l jätepussia roskia. Lehmäsaaresta kuljetettiin 5kpl  200L jätesäkkiä siivoustalkoiden keräämiä jätteitä. Kaikkiaan maastosta kerättiin lähinnä pantittomia tölkkejä – Viron tuontia. Kustannukset jäivät pariin sataan euroon. UPEAA ja KIITOS kaikille asian huomioineille – ja teillekin, joilta roskia jäi – pienellä vaivalla mukaan kasvavaan ympäristöstä välittävään joukkoon.  EKOTEKO – paras teko – teema jatkuu kaikissa virkistyskohteissa.

Pyhtään Kuusaaren retkisataman laituripaikka kunnostettiin siirtämällä kiviä

Loppusyksystä 2015 Kuussaaren laiturin vierestä kivet siirrettiin loitommaksi, sekä lahden keskellä, juuri pinnan alla ollut kivi, räjäytettiin pois veneiden kölien alta. Näin satamaan on turvallisempi ajella.Kiinnitys laituriin keulakiinnityksenä, 1 peräpoiju lahdella. Pienveneille laiturin länsipuolelle on kiviin kiinnitettyjä lenkkejä.

Väliväylälle uusia laiturirakenteita keväällä 2015

Kyvin toimesta rakennettiin Paaskoken laituria vahvemmaksi. Ponttoonit saivat uudet kiinnikkeet. Taikinakoskelle asennettiin uusi laskusilta ja laituriponttoonien kiinnikkeet uusittiin.

Roskaton retkeily viedään käytäntöön Kymenlaakson virkistyskohteissa.

Roskattomuus retkeilyssä on meidän yhteinen päämäärä. Puhtaaseen luontoon on mukava palata, kun paikat ovat siistit ja roskattomat. Tavoite on toteuttaa jätelain sekä asetuksen periaatteet. Luonnonsuojelulain sekä virkistysalueiden sääntöjen noudattaminen kaikkien meidän parhaaksi. Käytännön vinkit roskattomasta retkestä löydät täältä

Kotkan Lehmäsaaressa rakennetaan kolmea uutta taukokatosta 1.9 – 30.10 2014

Syyskuussa aloitettiin syksyn viimeinen retkisatama ja virkistysalueen investointityö. Lehmäsaareen rakennetaan kolmea uutta taukokatosta, jossa on taukotila, tuliturvallinen tulisija, liiteri ja kompostoivat WC. Rakennelmalla on mittaa 11m leveyttä ja 3,5m syvyyttä.
Kaivo on työn alla saaren satamasta 150 m lounaan suuntaan. Vettä on löytynyt ja kaivo näyttää lähiaikoina luonteensa. Toivomme, veden laadun olevan hyvä sekä annin riittävä. Lähiviikoilla saamme asiasta lisää selvyyttä.
Lehmäsaaressa tehdään maisemahakkuita osana virkistysalueiden kokonaisvaltaista hoitoa. Keräämme polttopuuta ja samalla raivaamme ylitiheää metsää. Puuta on toimitettu taukokatosten liitereihin. Huomaa, että se on tuoretta ja on käytettävissä vasta kesällä 2015. Polttopuu on tarkoitettu käytettäväksi taukokatoksissa, sen pois kuljettamien luetaan puuvarkaudeksi josta tehdään viranomaisilmoitus.
Ensi kesänä Lehmäsaari on upeammassa kunnossa, ulkoilijoille -ja veneilijöille, kuin koskaan ennen. Kyvi ry vastaa kokonaisvaltaisesti virkistysalueen hoidosta ja ylläpidosta.

Saari muuttuu myös roskattomaksi retkeilykohteeksi. Sen minkä tuot vie myös mennessäsi. Avotulen teko on sallittu vain uusissa taukokatoksissa. MUUALLE SAARTA AVOTULTA EI SAA TEHDÄ! Alueella on luonnonsuojelulain mukaisesti avotulen teko kielletty. kts järjestyssäännöt Lehmäsaari

Särkilammen Luontotupa Repovedellä rakennustyöt 1.7- 30.12 2014

Luontotupa on valmistunut Repoveden kauniiseen maisemaan. Kohde on rakennettu erittäin ekologisella tavalla toimivaksi – kaikissa on huomioitu kestävä kehitys ja matala hiilijalanjälki. Luontotupa ja sauna on varattavissa varaussivuilta.

Salpapolun taukorakenteiden kunnostaminen 1.7-31.10 2014

Kyvi ry vastaa viidestä Salpapolun taukokohteesta. Vahtivuori, Matsu, Bunkkerimuseo, Härkämäki ja Muhikko. Koteissa parannetaan tuliturvallisuutta sekä rakennetaan uusia katoksia, jossa on pöydät ja tulisijat. Uusia kompostoivia WC rakenteita tulee Muhikkoon ja Härkämäen kohteisiin. Uusi upea iso taukokatos tulee Bunkkerimuseon läheisyyteen. Muhikon kämppä ja sauna ovat varattavissa Kyvin verkkosivuilla.

Ulko-Nuokkosaaren taukokatoksen rakennustyöt 1.5 -15.7 2014

Ulko-Nuokkosaaren taukopaikan investointitoimet ovat saaneet päätökseen. Entinen taukokatos siirrettiin Sisä-Nuokkoon, jossa se saa uuden elämän. Ulko-Nuokon rakentaminen toteutettiin yhteistyössä Kotkan ja Haminan veneseurojen kanssa. Erityisesti haluamme kiittää talkooväkeä Haminan pursiseurasta, Kymen Navigaattoreista, Kotkan pursiseurasta, Kotkan moottoriveneseura sekä Vehkalahden veneseurasta. Heidän lisäksi kiitos kuuluu kaikille niille vapaaehtoiselle, jotka olivat veneilyhengessa apua tarjoamassa rakentamisen aikana. Ilman talkooväkeä, näin mittavaa uudistamista ei olisi taloudellisesti pystytty toteuttamaan.
Ulko-Nuokkosaaressa on nyt moderni taukokatos, joka palvelee tuliturvallisuudella sekä antamalla sääsuojaa yli 40 hengelle.

Pyhtään Kuussaaren retkisatama on valmistut

Pyhtään Kuussaaren retkivenesatama on saatu valmiiksi. Kuussaaressa on uusi uljas laituri, jonka päässä syväys on n. 2 m. Uusi 17 neliömetrinen huvimaja on avattu. Sen sisällä on tulisija, huuva, hormi, penkit ja sylipöydät. Tämän uudistuksen myöden kohdetta on mahdollista käyttää vuoden ympäri. Pihapiirissä on uusi liiteri ja kompostoiva WC rakennus. Retkisatama on nyt myös roskattoman retkeilyn alue. Sen minkä viet – tuot roskat tullessasi pois. Tulenteko on sallittu Kuussaressa vain huvimajan tulisijassa.
Kiitos Pyhtään meriveneseuran ahkerien kirvesmiesten osallistumisesta rakentamiseen. Hankeen taloudellisesta panostuksesta haluamme kiittää Pyhtään kuntaa.

KULTAAN virkistysalueen kunnostustyö on saatu valmiiksi

Kultaalla peruskunnostettiin entinen taukokatos. Siihen asennetiin lattia ja tulisija sekä tälle huuva ja savupiippu. Katoksessa on uudet päydät ja penkit. Uutena rakennetiin taukotilan taakse liiteri / kompostoiva WC.  Kohde tulee olemaan roskattoman retkeilyn kohde, joten huolehdi omalta osalta roskat mukanasi. Tulta saa polttaa vain katoksen tulisijassa.

Ajankohtaista / RETKU-hanke

Retku-hankkeen toteuttamiseen on saatu jatkoaikaa vuoden 2014 loppuun asti. Tämä mahdollistaa mm. kattavamman kävijätutkimuksen laatimisen koko retkeilykaudelta 2014. Jo viime vuonna jaossa olleen Retkeilijän Etiketti -opas lisäksi kesäkuussa 2014 julkaistiin Opas huviveneilijälle, joka suunnataan Kyvin osalta erityisesti Itäisellä Suomenlahdella liikkuville ja sinne saapuville veneilijöille. Opasta on saatavilla kahdella kielellä, suomeksi ja venäjäksi.
Kesäkaudella retkikohteissa jatketaan retkeilijöiden neuvontaa ja ohjeistusta, joten hankehenkilökunta pyrkii liikkumaan maastossa mahdollisimman paljon. Lisäksi kävijätutkimuksen kattavuutta pyritään laajentamaan tietyissä suosituimmissa retkikohteissa läpi retkeilykauden pidettävillä keräyspisteillä ja ohjeistuksilla, joiden avulla retkeilijät voivat omatoimisesti vastata kävijäkyselyyn, joko paperiversiona tai älypuhelimella QR-koodin/nettilinkin kautta.

Mukavaa retkeilykesää kaikille!

Vasikkasaaren kunnostustyö v. 2013 on valmistunut

Kohteessa on uusittu lähes kaikki rakenteet. Taukokatos 23 neliömetriä, tulisija, kompostoiva WC, laituri peräpoijuilla varustettuna. Nyt kohteeseen pääsee isollakin veneellä.

Heisanharjun kunnostustyö 2013 on vamistunut
Heisanharjun virkistys – ja luonnonsuojelualueen taukorakenteet uusittiin kokonaisuudessaan. Uutena palvelumuotona on varauskota 20:lle hengelle. Se on valoisa ja porontaljoilla pehmustetut penkit luovat oivan tunnelman kotaan.

Entinen kota kunnostettiin perustuksia myöden ja palvelee nyt ulkoilijoita entistä ehompana. Sisätila on paneloitu siistiksi ja kotaan on asennettu tuliturvallien tulisija. Pihaan rakennettiin kaivo, jonka vesi suodattuu pohjavedestä. On hyvä huomata, että veden tulee vaihtua sen laadun vuoksi. Pumppaa ämpäri – kaksi ennen käyttöveden ottoa.
Pihapiirissä on uusi liiteri ja kaksi kompostoivaa WC:tä. Polttopuu toimitetaan rankoina, josta voit sahata sen verran puuta kun tulisijaan tarvitset. WC käynnin yhteydessä lue komposti WC:n käyttöohje ja toimi sen mukaan.
Laituri on uusi. Sen kantavuus on 3t. Siinä on venekiinnikkeet. HEISA soutuveneeseen asennettiin uudet airot.
P- paikalla on info koppi, jossa on alueen kartta sekä tärkeää tietoa alueella liikkuvalle.
Me, rakentajat, haluamme teidän käyttävän kohteen rakenteita huolellisesti jättäen jälkeenne siistit tilat seuraaville.

HUOMATTAVAA ON, ETTÄ TULTA SAA PITÄÄ VAIN TULISIJASSA

Kaakkois-Suomen Retkeilykulttuuri eli RETKU hanke 2011-2014

Hanke on päättynyt ja sen tuotoksena sysättiin liikkeelle roskattoman retkeilyn kehittäminen ja toteuttaminen kaikissa virkistyskohteissa kautta Kymenlaakson. Veneilijöille tehdyssä oppaassa pääpaino on ympäristöstä huolenpito roskattomuuden osalta, sekä septivesien asiallinen käsittely.
Kiitämme kaikkia hankkeessa mukana olleita yrityksiä, yhteisöjä sekä yksityisiä henkilöitä. Hanke päättyi – toiminta ja hyvien käytänteiden toimenpiteet jatkuvat.

Hankkeen toteutusaika on 01.04.2012 – 31.12.2014

Hankkeen rahoittaa: Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Hankkeen pääkohdat:

–          luontoretkeilijöiden ja veneilijöiden ohjeistus
–          tiedotusmateriaalien laadinta eri kieliversiossa
–          neuvonta retkikohteissa
–          palautteen keräilyn

Hankkeen jälkeen retkeilijät ja matkustajat osaavat paremmin nauttia luonnonrauhasta säästäen luontoa ja huomioiden muut retkeilijät.

Oppaat käyttöön: Retkeilijän Etiketti -opas ja Opas huviveneilijälle

Elyn_logo Lippu_ja_lause_pieni

Vastaa