Matsu

taukokatos tulentekopaikka kuivakaymala

Matsun taukopaikka on keskellä sotahistoriaa. Paikalla on paljon sota-ajan rakenteita. Lamppu mukaan ja sisään vaan.

MATSUN TAUKOPAIKKA

Katso Matsun esittelyvideo.

Perusvarustus

Matsun taukopaikalle on rakennettu katos, tulisija, puuliiteri ja kompostoiva wc. Katoksessa on mahdollista yöpyä. Paikalla on myös Salpapolun opasteet. Itse Salpapolku on merkitty sinisin merkein maastoon kiviin ja puiden runkoihin.

Aivan taukopaikan vieressä on 30 miehen majoituskorsu ja siinä tähystyskupu. Huomioithan kuitenkin, että korsuissa ei ole valaistusta ja niissä voi olla syviä kaivoja, teräviä ulokkeita, rautatappeja ja pudotuksia. Mukaan kannattaa ottaa sähkölamppu tai muuta valaistusta.

Patikointia ja maastopyöräilyä

Salpalinja soveltuu loistavasti patikointiin ja maastopyöräilyyn. Poluston maasto on sopivan haastavaa ja vaihtelevaa mielekkääseen maastopyöräilyyn. Maastopyöriä voi kesäisin vuokrata esimerkiksi Illi-Sportista, Haminasta.

Lisäksi Salpapolulla järjestetään Salpavaelluksia.

Kuinka paikalle pääsee

Matsun taukopaikalle on Bunkkerimuseolta matkaa 1,5 km. Matkan voi tehdä kävellen tai maastopyörällä patikointipolkua pitkin. Auton voi jättää kätevästi museolle ja tehdä mukavan patikointiretken Matsun taukopaikalle. Autolla pääsee myös aivan perille asti. Käänny Bunkkerimuseolle johtavaa tietä vastapäätä olevalle tielle ja aja eteenpäin Matsun opasteille saakka.

Koordinaatit: WGS84 60.56398 27.59796

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Salpakeskus

Virolahden matkailupalvelut


Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely