Susikoski

taukokatos kuivakaymala tulentekopaikkaLaavulle pääsee vesitse tai talvella hiihtäen.

Susikosken taukopaikka sijaitsee Susikosken sillan ja Kauppakahvio Susikosken läheisyydessä. Anjalan kirkonkylältä on matkaa 3 km. Susikoski on hyvä rantautumispaikka ja retkeilykohde.

Katso Susikosken esittelyvideo.

SUSIKOSKEN TAUKOPAIKKA

Susikoski_4 pieniSusikoski kesällä

Melojat voivat rantautua helposti taukopaikan vieressä olevaan leveään ojaan. Taukopaikalla voi pitää ruokailu- ja levähdystauon. Lähimmät kaupat ovat Siwa ja Sale Anjalan kirkonkylällä. Susikoskelle asti melontareitti kulkee maalaismaisemissa maatilojen ja peltojen ohi, mutta sen jälkeen maisemat alkavat muuttua pikkuhiljaa erämaisiksi.

Koko Kymijoki on luvanvaraista kalastusaluetta, joten kalastukseen on hankittava kalastusluvat. Toki joissakin kohdin jokea on suvantopaikkoja, joissa voi onkia luvitta. Kymijoesta nousee taimenta, lohta, siikaa, kuhaa, haukea ja ahventa. Susikosken alue kuuluu Keski-Kymen erityiskalastuslupa-alueeseen.

Susikoski talvella

Susikosken taukopaikan ohi kulkevat Kymijoen moottorikelkkareitti sekä Anjalan Liiton ylläpitämä ns. ”Sillalta sillalle”-hiihtoreitti. Reitti kulkee joen rantaa pitkin, alkaen Anjalan sillalta päättyen Susikosken sillalle. Paikalle voi myös lumikenkäillä. Kymijoki on melkein sula läpi vuoden, joten pilkkiminen ei jäällä onnistu.

VARUSTUS

Susikosken taukopaikalla on puolikatos, tulisija, pöytä, kompostoiva wc ja polttopuut.

Kuinka paikalle pääsee

Anjalan kirkonkylältä alkavaa Ruokosuontietä seuraamalla pääsee melkein perille asti autolla ja polkupyörällä. Auton voi jättää Ruokosuontien päässä olevalle alueelle ja kävellä loppumatkan pellon laitaa muutama sata metriä. Susikosken sillan puolelta ei ole kulkuteitä, koska välissä on leveä oja. Kouvolan paikallisliikenteen bussilinjoilla 3A ja 1A pääsee Anjalan kirkonkylälle asti, josta n. 3 km:n loppumatka on käveltävä Ruokosuontietä pitkin. Myös kaukoliikenteen Kouvola-Kotka-Kouvola bussit pysähtyvät Anjalassa.

Koordinaatit WGS84  60.67680 26.773800

Näytä Kyvi kohteet  suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Pikku Villa Anjala tarjoaa huvilamajoitusta.

Hotelli Kantri sijaitsee Inkeroisissa.

Mari’s Coffee tarjoaa ravintolapalveluita Anjalan kirkonkylällä.

Anjalan Nuorisokeskus järjestää ohjelmapalveluita esimerkiksi lapsille.

SeikkailuviiKari Oy vuokraa kanootteja ja kajakkeja sekä järjestää ohjelmapalveluita.

Anjalan kartanoalueella voi tutustua kymenlaaksolaiseen kartanokulttuuriin.

Wredebyn kartano sijaitsee Kymijoen ja Muhjärven välisellä Muhniemellä.

Ankkapurhan teollisuusmuseo sijaitsee Inkeroisissa. Museo on rakennettu Füllner-merkkisen kartonkikoneen ympärille, mutta se esittelee myös teollisuuden kehitystä viimeisen 100 vuoden aikana.

Anjalan puukirkko sijaitsee Anjalan kylän keskustassa.

Anjalan alue on historiallisesti merkittävä Suomen historiassa. Anjala-Seura ry:stä lisätietoja.

[wp_cpl_sc cat_id=12 list_num=10 ]