Huhdanniemi


Huhdanniemen taukopaikka sijaitsee Kymijoen varrella Anjalassa.  Huhdanniemi on hyvä taukopaikka melojille ja hiihtäjille tai retkeilijöille, jotka haluavat muuten vaan viettää aikaa kauniissa Kymijoen maisemissa.

Katso Huhdanniemen esittelyvideo.

Perusvarustus

Huhdanniemen taukopaikalla on retkeilijöitä varten puolikota, tulisija, kompostoiva wc ja puuliiteri.

Huhdanniemi kesällä

Kymijoen yläjuoksulta melovat voivat rantautua helposti taukopaikan vieressä olevaan ojaan. Huhdanniemen jälkeen alkavat Kymijoen varsinaiset koskiosuudet, joten tauko voi olla paikallaan. Seuraavalle taukopaikalle Susikoskelle on melomista n. 3 km.

Huhdanniemen taukokatos

Huhdanniemen taukokatos

Huhdanniemi toivottaa tervetulleeksi ihailemaan rauhallisia joki- ja maalaismaisemia. Joenpenkalla ei ole varsinaista uimarantaa. Kymijoen virta on voimakas rannasta alkaen, joten olethan varovainen, jos aiot uida. Säiden salliessa on rannalla mukava syödä retkieväitä. Lähimmät kaupat ovat Siwa ja Sale Anjalan kirkonkylällä. Jos liikut autolla, niin ehdit hyvin vierailla päivän aikana myös Susikosken ja Kuovinkallion taukopaikoilla.

Koko Kymijoki on luvanvaraista kalastusaluetta, joten kalastukseen on hankittava kalastusluvat. Toki joissakin kohdin jokea on suvantopaikkoja, joissa voi onkia luvitta. Kymijoesta nousee taimenta, lohta, siikaa, kuhaa, haukea ja ahventa. Huhdanniemen alue kuuluu Keski-Kymen erityiskalastuslupa-alueeseen.

Huhdanniemi talvella

Huhdanniemen taukopaikan ohi menee Anjalan Liiton ylläpitämä ns. ”Sillalta sillalle”-hiihtoreitti. Reitti kulkee joen rantaa pitkin, alkaen Anjalan sillalta päättyen Susikosken sillalle. Huhdanniemelle voi tulla talvisin myös lumikengillä. Kymijoki on melkein sula läpi vuoden, joten pilkkiminen ei joella onnistu ja mahdolliset jäät eivät välttämättä kanna.

Kuinka paikalle pääsee

Paikalle löytää ajamalla Anjalan kirkonkylältä alkavaa Huhdanniementietä noin 3,6 km etelään päin. Auton voi jättää ”Yleinen tie päättyy” -kyltin jälkeen oikealla olevalle levikkeelle tai hiekkatielle metsän laitaan. Loppumatka, noin 200 metriä, taittuu pellon reunaa kävellen. Myös pyörällä pääsee hyvin perille asti. Kouvolan paikallisliikenteen bussilinjoilla 3A ja 1A pääsee Anjalan kirkonkylälle asti, josta loppumatka on käveltävä. Myös kaukoliikenteen Kouvola-Kotka-Kouvola bussit pysähtyvät Anjalassa.

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Pikku Villa Anjala tarjoaa huvilamajoitusta.

Hotelli Kantri sijaitsee Inkeroisissa.

Mari’s Coffee tarjoaa ravintolapalveluita Anjalan kirkonkylällä.

Anjalan Nuorisokeskus järjestää ohjelmapalveluita esimerkiksi lapsille.

SeikkailuviiKari Oy vuokraa kanootteja ja kajakkeja sekä järjestää ohjelmapalveluita.

Anjalan kartanoalueella voi tutustua kymenlaaksolaiseen kartanokulttuuriin.

Wredebyn kartano sijaitsee Kymijoen ja Muhjärven välisellä Muhniemellä.

Ankkapurhan teollisuusmuseo sijaitsee Inkeroisissa. Museo on rakennettu Füllner-merkkisen kartonkikoneen ympärille, mutta se esittelee myös teollisuuden kehitystä viimeisen 100 vuoden aikana.

Anjalan puukirkko sijaitsee Anjalan kylän keskustassa.

Anjalan alue on historiallisesti merkittävä Suomen historiassa. Lisätietoja Anjala-Seura ry:ltä.

[wp_cpl_sc cat_id=12 list_num=10 ]

Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely