Lehmäsaari


tulentekopaikka kuivakaymala laituri taukokatos

Lehmäsaari on ollut retkeilijöiden ja veneilijöiden kestosuosikki jo vuosikymmeniä. Saaren pohjoispäässä kulkee ulkoilureitti, jonka varrella on kaunista lehtoa, mäntymetsää sekä tuulen ja veden muovaamaa rantaviivaa.

LEHMÄSAAREN VIRKISTYSALUE

 

Lehmäsaari sijaitsee Kotkan edustalla n. 5 km päässä Sapokan satamasta. Maasto on kaunista hiekkaharjua. Laiturialue sijaitsee saaren itäpuolella lahden suulla. Kohteeseen pääsee isollakin veneellä. Vieraspaikkoja veneille on 30 kpl. Saarella on luontopolku, ja sitä reunustavat pitkät hiekkarannat.
IMG_0869Saari ja sen laituri ovat vilkkaassa käytössä kesäaikaan. Lehmässä on tilaa isoillekin veneille, syväystä on 0,5-3 m ja poijuja veneille on 30 kpl. Saaressa on kolme taukokatosta, joiden yhteydessä on tulentekopaikat, WC:t ja puuliiterit. Saaren pohjoinen pääty on kokonaan virkistysaluetta. Etelän suunnalla on yksityistä maata, jolla voi kulkea mutta ei majoittua. Huomaathan, että tulen saa tehdä vain virallisiin tulisijoihin. Teltan voi pystyttää sopivalle löytämälleen IMG_0855paikalle venelaiturista pohjoiseen. Saariin on syntynyt hyvä polkuverkosto, käytä näitä tutkiessasi saarten moninaista maisemaa.

Retkeilyä ja kalastusta Lehmäsaaressa

Saaren pohjoisosassa kiertää polkuja ja siellä on lehtomaiseman suojelualue. Kalastusta voi harrastaa ilman lupaa mato-ongella ja talvella pilkillä. Kalastusluvat voi maksaa netissä. 1 vieheen luviksi tarvitaan Valtion kalastuksen hoitomaksu sekä Etelä-Suomen läänin viehekalastusmaksu. Rannan tuntumassa liikkuu isoja kaloja. Saarten rannoilta on saatu lohta, taimenta, siikaa, haukea… kireitä siimoja.

Lähin satama on Sapokka Kotkassa. saareen pääsee vuoromoottoriveneellä.IMG_0853

Koordinaatit: 60°25,30′ P, 26°59,50′ I


Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely