Ulko – ja Sisä-Nuokkosaaret


taukokatos tulentekopaikka kuivakaymala laituri

Ulko- ja Sisä-Naukkosaaret ovat luonnonkauniita saaria. Veneilijöille on runsaasti laituri ja kiinnistypaikkoja. Saaria kiertävät luontopolut.

Katso Ulko-Nuokon esittelyvideo.

ULKO- JA SISÄ-NUOKKOSAARET

Ulko-Nuokon retkisataman laituri

Ulko-Nuokon retkisataman laituri

 

Nuokkosaaret sijaitsevat Haminan kaupungin edustalla n. 12 km päästä Tervasaaren
satamasta. Saarten välissä on erittäin kaunis luonnon muokkaama sisäsatama.
Kohteeseen pääsee isollakin veneellä. Kiinnittyä voi peräpoijuihin, kalliotappeihin sekä laituriin. Syväystä alueella on 2,0-4m. Vieraspaikkoja veneille 19 kpl. Molemmilla saarilla on luontopolut.

Nuokkosaaret

Ulko-Nuokon uusi katos

Ulko-Nuokon uusi katos

 

Ulko-Nuokon taukokatos sisältä

Ulko-Nuokon taukokatos sisältä

Saaret ja niiden laiturit ovat vilkkaassa käytössä kesäaikaan. Ulko-Nuokkosaaressa on isoillekin laivoille, syväys 2-4m, kiinnityspaikat. Vieraspaikkoja on 19 kpl. Ulko- Nokko saareen rakenneettiin kevään 2014 aikana todella iso taukokatos, jossa on 2 tulisijaa, 3 pöytäryhmää sekä reilusti penkkitilaa. Saaresa on liiteri sekä WC:t. Saaret ovat kokonaan virkistysaluetta. Huomaathan, että tulen saa tehdä vain virallisiin tulisijoihin. Teltan voi pystyttää Ulkonuokon pohjoispäätyyn. Sisä-Nuokossa saaren Lintukarin niemi on telttailualue.
Nuokko Saarisa on hyvä kelaisella maalilla merkitty retkilypolkuverkosto, käytä näitä tutkiessasi saarten kallioista maisemaa.

 

Nuokkosaarissa voi harrastaa

Saarissa on luontopolut; Sisä-Nuoko 2,84 km ja Ulko-Nuokko 1,4 km.

Kalastusta voi harrastaa ilman lupaa mato-ongella ja talvella pilkillä. Kalastusluvat voi maksaa netissä. 1 vieheen luviksi tarvitaan Valtion kalastuksen hoitomaksu sekä Etelä-Suomen läänin viehekalastusmaksu. Rannan tuntumassa liikkuu isoja kaloja. Saarten rannoilta on saatu lohta, taimenta, siikaa, haukea… kireitä siimoja.

Lähin satama on Tervasaari Haminassa. Saarille pääsee taksiveneellä.

Koordinaatit: WGS84  60.44852 27.22400

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Kymenlaakson virkistyskohdeiden kävijäkysely