Majasaari ja Riisiö


taukokatos tulentekopaikka laituri kuivakaymala

Saaret sijaitsevat Haminan kaupungin edustalla n. 12 km päästä Tervasaaren satamasta. Saarten välissä on erittäin kaunis luonnon lahdelma. Kohteeseen pääsee isollakin veneellä, syvyytä on 2-3 m. Saaria kiertää luontopolut.

MAJASAARI JA RIISIÖN VIRKISTYSALUE

 

Saaret sijaitsevat Haminan kaupungin edustalla n. 12 km päästä Tervasaaren satamasta. Saarten välissä on erittäin kaunis luonnon lahdelma.Kohteeseen pääsee isollakin veneellä, syvyytä on 2-3 m. Saaria kiertää luontopolut.

Majasaaressa on vierasvenelaituri johon voi kiinnittyä. Paikkoja on kaikkiaan n. 25 kpl rantojen eri laitureissa. Laiturin läheisyydessä on tulipaikat WC:t sekä lähtöpaikka luontopolulle. 0.5 km päässä on saaren maja.

Majasaari ja Riisiö ovat kokonaisuudessaan virkistysalueita. Teltan saa pystyttää sopivaan kohtaan maastoa. Tulenteko on sallittu vain virallisilla tulentekopaikoilla. Liiku saarissa aina polkuja myöden, näin vältetään luonnon turha kuluminen.

Majasaaressa ja Riisiössä on mukava viettää aikaa.

Alueella on 2,2 km luontopolku. Se mutkittelee molempien saarten alueella esitellen historiaa sekä luontodiversiteettiä.

Kalastusta voi harrastaa onkimalla rannalta käsin.Kalastusluvat voi maksaa netissä. 1 vieheen luviksi tarvitaan Valtion kalastuksen hoitomaksu sekä Etelä-Suomen läänin viehekalastusmaksu. Rannan tuntumassa liikkuu isoja kaloja. Saarten rannoilta on saatu lohta, taimenta, siikaa, haukea… kireitä siimoja.

Koordinaatit: WGS84  60.46300 27.22677

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely