Muhikko

mokki tulentekopaikka kuivakaymala

Muhikon taukopaikka sijaitsee Miehikkälässä pienen joen varella.  Lähellä taukopaikkaa sijaitsi aikoinaan yksi Salpalinjan louhintapaikoista, jonka ympärillä on edelleen suuria kivirykelmiä.

MUHIKON TAUKOPAIKKA

Muhikon taukopaikalla on vanha hirsirakennus, jossa on sauna ja tupa. Rakennus on peräisin Salpalinjan rakennusajoilta lähtien. Lähistöllä voit nähdä myös 75-vuotta vanhan sillan jäänteet, jonka yli Salpalinjan kiviä kuljetettiin. Lisäksi paikalla on tulisija, puuliiteri, kompostoiva wc ja Salpapolun opasteet. Itse Salpapolku on merkitty sinisin merkein maastoon kiviin ja puiden runkoihin.

Kesä Muhikossa

Vierestä virtaavasta pikkujoesta voi kokeilla kalaonneaan onkimalla. Saalis valmistuu paikan päällä nuotiossa.

Muhikon ympäristö ja muu Salpalinja soveltuu loistavasti patikointiin ja maastopyöräilyyn. Poluston maasto on sopivan haastavaa ja vaihtelevaa mielekkääseen maastopyöräilyyn. Maastopyöriä voi kesäisin vuokrata esimerkiksi Illi-Sportista, Haminasta.

Lisäksi Salpapolulla järjestetään Salpavaelluksia.

Talvi Muhikossa

Muhikkoon pääsee talvella lumikengillä tai retkisuksilla.

Näin pääset Muhikkoon

Autolla pääsee kesäisin aivan taukopaikan läheisyyteen. Laita navigaattorin osoitteeksi Muhikontie 242. Miehikkälän keskustaan pääsee bussilla, josta Muhikkoon on kävelyä n. 7 km Salpapolkua pitkin.

Koordinaatit: WGS84  60.71777  27.68140

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Salpakeskus

Miehikkälän kunnan matkailupalvelut

Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely 2013