Taikinakoski

pysakointialue taukokatos tulentekopaikka kuivakaymala
Taikinakosken virkistyaluelta pääsee retkelyreitille kohti Kyykoskea. Kohde on myös erinomainen perhokalastusalue.

TAIKINAKOSKEN VIRKISTYSALUE

Haukka, pöllö, kotka, kalasääski, kettu, jänis, hirvi, majava ja saukko. Muun muassa näiden eläimien elinaluetta on Taikinakoski. Jos olosuhteet ovat suotuisat, saatat jopa törmätä näihin metsän eläimiin luontoretkelläsi.

Perusvarustus – myös liikuntarajoitteisille

Aivan Kannuskoskentien varrella sijaitsevalle Taikinakosken taukopaikalle pääsee kätevästi autolla, joten kohde sopii mainiosti myös liikuntarajoitteisille. Paikan varustuksiin kuuluvat taukokatos, tulisija, kompostoiva wc ja polttopuukatos. Taikinakoski sijaitsee aivan Kouvolan kaupungin pyöräilyreitin varrella. Niin pyöräilijät kuin melojatkin voivat käyttää Taikinakosken taukokatosta yöpymiseen. Ympäri vuoden sulana pysyvän kosken ylittää komea silta, jolta voi ihastella kosken pauhuja.

Mitä Taikinakosken virkistysalue tarjoaa?

Taikinakosken ja Kyykosken välillä kulkee luontopolku, joka soveltuu niin patikointiin, lumi- ja sauvakävelyyn, erähiihtämiseen kuin maastopyöräilyyn. Siirtymällä koskipaikasta joen suvantoalueelle voi alueella myös onkia ja pilkkiä.

Näin pääset Taikinakoskelle

Väliväylän melontareittiä myöden tai autolla tieltä 14670 Kannuskoskentie. Hangaslahdentie risteyksen paikkeilla on levike ja polku alas jokivarteen.
Koordinaatit: WGS84 60.96488 27.12289

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Vääntäjän Tila, jonka isäntänä toimii Matti Vääntäjä, vuokraa kanootteja kuljetuksineen ja järjestää opastettuja melontaretkiä Väliväylälle.

Retkipalvelu Ilander Oy tarjoaa luontoliikuntapalveluita Kouvolan ja Pohjois-Kymenlaakson alueella.

SeikkailuviiKari Oy vuokraa kanootteja ja kajakkeja sekä järjestää ohjelmapalveluita.

Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely 2013