Sulunkoski

taukokatos tulentekopaikka kuivakaymala pysakointialue
Sulunkoski on perhokalastajan unelmapaikka. Joesta on nostettu upeita taimenia. Sulunkoski jää Väliväylän melontareitin varrelle.

SULUNKOSKEN VIRKISTYSALUE

Kyykosken kalastusalue on erityiskalastusaluetta, joten tarvitset asianmukaiset kalastusluvat. Lupien hankkineille tarjoutuu kuitenkin mahtavat kalastusvedet, esimerkiksi perhokalastukseen Sulunkosken alue on mitä mainioin. Tuoreen kalasaaliin voi savustaa paikan päällä.

Mystiset kalliomaalaukset

Perusvarustus

Taukopaikan varustuksiin kuuluvat tulisija, savustuspönttö, taukokatos ja -tupa, hirsipöytä,  kompostoiva wc ja puuliiteri. Sulunkoski tarjoaa puitteet isommankin porukan tapaamiselle, vaikka kalastuksen merkeissä.

Tekemistä myös lapsiperheille

Myös perheretkikohteeksi Sulunkoski soveltuu loistavasti. Talvisin alueella voi lumikenkäillä kuunnellen linnunlaulua ja rauhallista veden solinaa ja kesäisin uida, patikoida tai maastopyöräillä lähimaastossa kauniissa maisemissa. Ympärillä kasvavat metsät tarjoavat mahtavat marja- ja sienimaastot.

Melojille Sulunkoski tarjoaa hyvän rantautumispaikan ja pitkän koskiosuuden. Melojien kannattaa myös erityisesti huomioida joesta kohoavista kallioseinämissä esiintyvät kivikautiset maalaukset.

Taukopaikka myös pyöräilijöille

Kouvolan pyöräilyreitiltä on Sulunkoskelle matkaa pientä metsätietä pitkin noin kaksi kilometriä. Miksipä et tekisi pientä mutkaa reittiisi ja nauttisi vaikkapa lounaan taukopaikalla?

Näin pääset Sulunkoskelle

Autolla pääsee perille asti. Tieltä 14670 seuraa viittaa Kyykoskentie. Aja varoen metsätietä aina P-paikalle asti.Koordinaatit WGS84 60.95355 27.152195

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

SeikkailuviiKari Oy vuokraa kanootteja ja kajakkeja sekä järjestää ohjelmapalveluita.

Retkipalvelu Ilander Oy tarjoaa luontoliikuntapalveluita Kouvolan ja Pohjois-Kymenlaakson alueella.

Vääntäjän Tila, jonka isäntänä toimii Matti Vääntäjä, vuokraa kanootteja kuljetuksineen ja järjestää opastettuja melontaretkiä Väliväylälle.

Myrskytuuli Oy järjestää ohjelmapalveluita Kymenlaakson alueella.

Kannuskosken Myymälä sijaitsee Kannuskoskella eli Kyykoskea edeltävällä rantautumispaikalla. Myymälästä voi hankkia kalastuslupia ja vesipisteestä voi ottaa vettä mukaansa.

Väliväylän Etappi on Kannuskosken Myymälän kanssa samassa rakennuksessa toimiva ravintola.

Pohjois-Kymen Perhokalastajat ry
, Kyykoskien viehekalastusalue.

Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely 2013