Paaskoski

pysakointialue tulentekopaikka taukokatos kuivakaymala

Paaskoskella yhdistyvät Väliväylän melontareitti sekä Kouvolan ulkoilu- ja latuverkosto. Paaskoski on erinomainen kalastukohde.

PAASKOSKEN VIRKISTYSKOHDE

Väliväylän viimeinen koskiosuus on Paaskoski, josta on Kouvolaan 7,6 km ja Valkealaan 6,1 km. Paaskosken tauko- ja rantautumispaikka on varmasti Väliväylän vilkkain kohde, sillä paikalla sijaitsee kahvila, Paaskosken maja. Se houkuttelee talvisin etenkin hiihtäjiä pistäytymään kuumalle mehulle ja vastapaistetulle munkille.

Perusvarustus – myös liikuntarajoitteisille

Paaskoski sijaitsee Kouvolan ja Valkealan ylläpitämien hiihtoreittien varrella, mutta rannalla on virkistyskäyttöön tarkoitetut taukokatos, tulisija, puuliiteri ja kompostoiva wc. Rannalle asti vievät polut sopivat myös liikuntarajoitteisille retkeilijöille. Karimäentietä seuraten autolla pääsee puomille asti, josta on kävelymatkaa majalle n. 500 metriä. Puomi sulkee ajotien majan ollessa suljettu. Paaskosken maja on avoinna talvisin, mutta kesäisin vain tilauksesta.

Mitä Paaskoski tarjoaa? – Bongaa koskikara!

Paaskoskelle voi talvella tulla sukset mukanaan ja valita oman mielen mukaan hiihtoreitin joko Kouvolan tai Valkealan suuntaan. Toki paikalle kannattaa tulla poikkeamaan  ilman hiihtoaikeitakin, vaikkapa Paaskosken majalle kahvittelemaan tai retkeilemään alueelle muuten vaan. Paaskoskella voit myös oikealla hetkellä bongata koskikaran, joka on alueen tunnuslintu.

Koska virta pysyy sulana läpi vuoden, siinä ei ole lupa kalastaa, mutta koski laskee Käyrälampeen, jossa voi talvella pilkkiä ja kesällä onkia. Hieman etäämpänä virtapaikasta voi toki perhokalastaa kalastuslupien kanssa Jyräänjoen erityiskalastusalueella. Kesällä Paaskosken alueen metsät tarjoavat monipuoliset ja hyväkuntoiset polkuverkostot patikointiin, kävelyyn ja maastopyöräilyyn. Monet tulevat tänne myös koiria ulkoiluttamaan.

Näin pääset Paaskoskelle

Autolla Valkealastan tie 15 kääntyy Sairaalaalantie, joka jatkuu Karimäentienä aina Paaskoskelle asti. Tiellä on puomi n. 1km ennen kohdetta. Jätä auto tähän ja patikoi. Melomalla Paaskoski jää Väliväylä reitin varrelle.
Koordinaatit: WGS84 60.89823 26.79247

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Retkipalvelu Ilander Oy tarjoaa luontoliikuntapalveluita Kouvolan ja Pohjois-Kymenlaakson alueella.

Vääntäjän Tila, jonka isäntänä toimii Matti Vääntäjä, vuokraa kanootteja kuljetuksineen ja järjestää opastettuja melontaretkiä Väliväylälle.

SeikkailuviiKari Oy vuokraa kanootteja ja kajakkeja sekä järjestää ohjelmapalveluita.

Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely 2013