Kyykoski

taukokatos tulentekopaikka kuivakaymala
Kyykosken virkistysalue on Väliväylän melontareitin varrella. Kyykosken ja Taikinakosken välillä kulkee ulkoilureitti. Näissä kohteissa on sillat joen yli. Kyyskoski on erinomainen kalastuskohde.

KYYKOSKEN VIRKISTYSALUE

Kyykosken virtapaikka kuohuvine koskimaisemineen hengästyttää upeudellaan ympäri vuoden. Väliväylän pisimmällä koskiosuudella on mittaa n. 300 metriä. Virran mukana melojat voivat laskea Kyylahdelle ja siitä eteenpäin kohti Sulunkoskea tai rantautua hetkeksi Kyykosken taukopaikalle.


Perusvarustus

Kyykosken taukopaikalla on yöpymiseen tai lämmittelyyn soveltuva kota tulisijoineen, ulkotulisija, hirsinen pöytäryhmä, kompostoiva wc ja puuliiteri.

Kyykosken ylittävän puisen sillan kautta voi tehdä patikointireissun Taikinakosken tai Kannuskosken suuntaan, kesällä jalan tai talvella esimerkiksi lumikenkäillen. Autoilevat talviretkeilijät pääsevät ½ kilometrin päähän Kyykoskesta autolla, mutta loppumatka sujuu vaikkapa lumikengillä varsin vaivattomasti lumisia metsämaisemia ihaillen. Kesällä Kannuskoskentietä pyöräilevät voivat poiketa kätevästi Kouvolan pyöräilyreitiltä Kyykosken kodalle levähtämään ruokailun, uinnin ja levon merkeissä.

Väliväylän paras kalastuskohde

Kyykosken vesialue kuuluu erityiskalastusalueeseen, mutta on ehdottomasti Väliväylän kalastuskohde numero yksi ja erityisesti perhokalastajien mieleen. Erikoiskalastusluvan hankkineita kalastajia saatetaan palkita vaikka maukkaalla taimensaaliilla!

Näin pääset Kyykoskelle

Autolla Kannuskosken tieltä 14670 käänny etelään Heinonlahden metsätielle, jota seuraat pysyen oikealla kuunes tie loppuu. Tästä seuraa polkua 400m.
Koordinaatit WGS84 60.95401 27.16078

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Vääntäjän Tila, jonka isäntänä toimii Matti Vääntäjä, vuokraa kanootteja kuljetuksineen ja järjestää opastettuja melontaretkiä Väliväylälle
Retkipalvelu Ilander Oy tarjoaa luontoliikuntapalveluita Kouvolan ja Pohjois-Kymenlaakson alueella.

Kannuskosken Myymälä sijaitsee Kannuskoskella eli Kyykoskea edeltävällä rantautumispaikalla. Myymälästä voi hankkia kalastuslupia ja vesipisteestä voi ottaa vettä mukaansa.


Väliväylän Etappi
on Kannuskosken Myymälän kanssa samassa rakennuksessa toimiva ravintola.
Pohjois-Kymen Perhokalastajat ry, Kyykoskien viehekalastusalue.
Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo sijaitsee Kannuskoskella Luumäen puolella. Se tarjoaa majoitusta ja ohjelmapalveluita.