Susikoski


Susikosken taukopaikka sijaitsee Susikosken sillan ja Kauppakahvio Susikosken läheisyydessä. Anjalan kirkonkylältä on matkaa 3 km. Susikoski on hyvä rantautumispaikka ja retkeilykohde.

Perusvarustus

Susikosken taukopaikalla on puolikatos, tulisija, pöytä, kompostoiva wc ja polttopuut. Katoksen penkit ovat riittävän leveitä yöpymistarkoitukseen, mutta koska katos on puoliksi avonainen, voi sisälle huonolla säällä sataa ja tuulla.

Susikoski kesällä

Melojat voivat rantautua helposti taukopaikan vieressä olevaan leveään ojaan. Taukopaikalla voi pitää ruokailu- ja levähdystauon. Lähimmät kaupat ovat  Siwa ja Sale Anjalan kirkonkylällä. Seuraavalle taukopaikalle Kuovinkalliolle on melontamatkaa n. 3 km. Susikoskelle asti melontareitti kulkee maalaismaisemissa maatilojen ja peltojen ohi, mutta sen jälkeen maisemat alkavat muuttua pikkuhiljaa erämaisiksi.

Koko Kymijoki on luvanvaraista kalastusaluetta, joten kalastukseen on hankittava kalastusluvat. Toki joissakin kohdin jokea on suvantopaikkoja, joissa voi onkia luvitta. Kymijoesta nousee taimenta, lohta, siikaa, kuhaa, haukea ja ahventa. Susikosken alue kuuluu Keski-Kymen erityiskalastuslupa-alueeseen.

Yksi vaihtoehto ulkopaikkakuntalaisille on tulla junalla Kouvolaan ja pyöräillä n. 25 km Anjalaan. Anjalasta eteenpäin voi pyöräilemällä vierailla Kymijoen taukopaikoilla aina Kotkaan asti. Kotkasta pääsee kaukoliikenteen busseilla nopeasti Helsinkiin tai muualle päin Suomea. Kotkan ja Kouvolan välillä kulkee myös paikallisjuna. Paikalle voi tehdä myös patikointi- tai maastopyöräretken Anjalan kirkonkylältä. Joenpenkalla ei ole varsinaista uimarantaa. Kymijoen virta on voimakas rannasta alkaen, joten olethan varovainen, jos aiot uida.

Hurjapäille ja ekstreme-urheilua harrastaville Kymijoen virta on mitä parhain paikka harrastaa koskikelluntaa. Kelluntapuvulla virran mukana ajelehtiminen on hieno kokemus. Kymijoen virta antaa myötäapua noin 2-3 km/h – vauhdikasta matkaa!

Susikoski talvella

Susikosken taukopaikan ohi kulkevat Kymijoen moottorikelkkareitti sekä Anjalan Liiton ylläpitämä ns. ”Sillalta sillalle”-hiihtoreitti. Reitti kulkee joen rantaa pitkin, alkaen Anjalan sillalta päättyen Susikosken sillalle. Paikalle voi myös lumikenkäillä. Kymijoki on melkein sula läpi vuoden, joten pilkkiminen ei jäällä onnistu.

Kuinka paikalle pääsee

Anjalan kirkonkylältä alkavaa Ruokosuontietä seuraamalla pääsee melkein perille asti autolla ja polkupyörällä. Auton voi jättää Ruokosuontien päähän ladon viereen ja kävellä loppumatka pellon laitaa muutama sata metriä. Susikosken sillan puolelta ei ole kulkuteitä, koska välissä on leveä oja. Kouvolan paikallisliikenteen bussilinjoilla 3A ja 1A pääsee Anjalan kirkonkylälle asti, josta n. 3 km:n  loppumatka on käveltävä Ruokosuontietä pitkin. Myös kaukoliikenteen Kouvola-Kotka-Kouvola bussit pysähtyvät Anjalassa.
WGS84  60.67680 26.773800

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Muut lähistön palvelut

Pikku Villa Anjala tarjoaa huvilamajoitusta.

Hotelli Kantri sijaitsee Inkeroisissa.

Mari’s Coffee tarjoaa ravintolapalveluita Anjalan kirkonkylällä.

Anjalan Nuorisokeskus järjestää ohjelmapalveluita esimerkiksi lapsille.

SeikkailuviiKari Oy vuokraa kanootteja ja kajakkeja sekä järjestää ohjelmapalveluita.

Anjalan kartanoalueella voi tutustua kymenlaaksolaiseen kartanokulttuuriin.

Wredebyn kartano sijaitsee Kymijoen ja Muhjärven välisellä Muhniemellä.

Ankkapurhan teollisuusmuseo sijaitsee Inkeroisissa. Museo on rakennettu Füllner-merkkisen kartonkikoneen ympärille, mutta se esittelee myös teollisuuden kehitystä viimeisen 100 vuoden aikana.

Anjalan puukirkko sijaitsee Anjalan kylän keskustassa.

Anjalan alue on historiallisesti merkittävä Suomen historiassa. Anjala-Seura ry:stä lisätietoja.

[wp_cpl_sc cat_id=12 list_num=10 ]

Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely 2013