Kouvola

Repovesi:

 

Särkilampi
Särkilammen taukopaikka jää Mäntyharju – Orilampi ulkoilureitin varrelle. Virkistykohde on kauniin lammen rannalla.

Pitkälampi
Pitkälammen taukopaikka jää Mäntyharju – Repoveden kansallispuisto ulkoilureitin varelle. Kesällä on mukava pulahtaa puhtaan lammen veteen.

Heisanharju
Heisanharjun luonnonsuojelu -ja virkistysalue muodostavat upean retkeilykohteen. Kapaet vesistöjä puhkovat harjut ja lammet luovat Heisanharjun omaleimasuuden. Alueella on luotopolku sekä monipuoliset palvelurakenteet.

 

Väliväylä:

Väliväylä on Saimaalta alkunsa saava ja Kymijokeen yhtyvä vesistöreitti, joka on suosittu melontareitti sekä kalaisista vesistään tunnettu kalastuskohde. Väliväylää käytettiin uittoon Saimaalta aina 1970-luvulle asti. Reitin vesi on puhdasta ja raikasta ja vesistöreitin vettä käytetäänkin Kouvolan alueen raakavesilähteenä.

Kyykoski
Kyykosken virkistysalue on Väliväylän melontareitin varrella. Kyykosken ja Taikinakosken välillä kulkee ulkoilureitti. Näissä kohteissa on sillat joen yli. Kyyskoski on erinomainen kalastuskohde.

Sulunkoski
Sulunkoski on perhokalastajan unelmapaikka. Joesta on nostettu upeita taimenia. Sulunkoski jää Väliväylän melontareitin varrelle.

Taikinakoski
Taikinakosken virkistyaluelta pääsee retkelyreitille kohti Kyykoskea. Kohde on myös erinomainen perhokalastusalue.

Tirva
Tirvan kylässä sijaitsevaa Röllänrantaa voidaan kutsua myös Tirvan “kylän rannaksi”, sillä varsinkin kesäisin ranta on yleinen kyläläisten ajanviettopaikka. Uimarannan soramainen pohja on rapakiveä, joka on luonteenomaista juuri Kymenlaaksolle.

Mankki
Mankin tauko- ja rantautumispaikka sijaitsee Mankinvirran rannalla. Väliväylän melontareitin  kohde, jossa on autiotupa.

Paaskoski
Paaskoskella yhdistyvät Väliväylän melontareitti sekä Kouvolan ulkoilu- ja latuverkosto. Paaskoski on erinomainen kalastukohde.

 

Kymijoki:

 

Hudanniemi
Huhdanniemen taukopaikka sijaitsee Kymijoen varrella Anjalassa.  Huhdanniemi on hyvä taukopaikka melojille ja hiihtäjille tai retkeilijöille, jotka haluavat muuten vaan viettää aikaa kauniissa Kymijoen maisemissa.

Susikoski
Susikosken taukopaikka sijaitsee Susikosken sillan ja Kauppakahvio Susikosken läheisyydessä. Anjalan kirkonkylältä on matkaa 3 km. Susikoski on hyvä rantautumispaikka ja retkeilykohde.

Kuovinkallio
Kuovinkallion sijaitsee Kouvolan Ahvion kylän läheisyydessä, Kymijoen varrella. Kouvolaan ja Kotkaan on Ahviosta matkaa n. 30 km. Kuovionkallio on erämainen taukopaikka ja virkistysalue melojille sekä muille retkeilijöille. Taukopaikan vieressä kohoava kallio on ollut ennen vanhaan Ahvion kylän paikallisten suosima yleinen juhannuksen viettopaikka. Kallion huipulta on edelleen mukava ihailla jokimaisemia päivää paistatellen.