Hiidensaari ENG


taukokatos pysakointialue tulentekopaikka laituri kuivakaymala
ENG Hiidensaari ja Hiidenvuori muodostavat merkittävän kansallismaisemankohteen. Vuorelta näkee kauas pitkin vuolasta Kymijokea. Saaressa on runsaasti polkuja sekä taukotila laitureineen.

HIIDENSAARI JA HIIDENVUORI

Hiidensaari ja Hiidenvuori ovat upeata kansallismaisemaa Iitin Pyhäjärvellä. Alueella on

IMG_0907nähtävää aina muinaishistoriasta upeaan suojelulehtoon.  Musiikin lumoa tarjotaan kesäisin. Hiidensaari on oiva pailla retkellä patikoiden, maastopyörällä tai tulla vettä myöden veneellä tai meloen.  Talvella luonto tarjoaa hiljaisuutta lähestyä sitä vaikka lumikengin.

 

MITÄ HIIDENSAARI TARJOAA

IMG_0908

Hiidensaari on monipuolinen kohde. Käynti Hiidenvuoden huipulla avaa upeat näkymät yli Kymijoen ja Pyhäjärven – kansallismaisemaa

parhaimmillaan. Perimätiedon mukaan saarella on asunut Hiisi, minkä vuoksi naiset vietiin turvaan läheiseen naistenlahteen aina kun kylän miehet lähtivät pidemmille retkilleen. Asutusta on jääteiden mukaan ollut jo kivikaudelta asti. Pronssikautinen röykkiöhauta sekä mahdollisen rautakauden aikainen muinaislinna ovat merkkeinä saaren keskeisestä merkityksestä. Alueella on myös arvokas lehtojen suojelualue.

KESÄLLÄ

Hiidensaari on tapahtumapaikka

Kesäisin musiikillinen kulttuurianti tiivistyy Hiidenvuorella. Musiikkijuhlat ovat kesäkuussa. Erikoisena piirteenä on konsertin öinen aikataulu.

Retkeily alueella

Patikoiden Hiidesaaressa.  Alueella on hyvä polusto sekä puiset rappuset itse 60 m korkealle vuorelle. Maastopyörällä voi liikkua vapaasti teitä ja polkuja myöden. Retkikartta palvelusta Iittiin ja sieltä kohti koilista löytyy Hiidensaari. Saaren itäinen osa on luonnonsuojelualuetta. Tällä voi liikkua polkuja ja teitä myöden.

Veneily, melonta ja kalastus

Hiidensaaren rannassa on iso venelaituri, johon voi kiinnittyä isollakin veneellä. Laiturilta on IMG_0896mukava onkia pikkukaloja ja näillä juksata haukia. Rannassa on tulispaikka sekä WC. Hiidensaari on Heinola – Voikkaa melontareitin varrella. Poikkea maissa jos olet melomassa Kimolan kanavan kautta tai Mankalan koskien kautta.

HIIDENSAARI TALVELLA

Talvella Hiidensaareen pääsee autolla. Alueella on mukava liikkua lumikengillä sekä metsäsuksilla. Kymijoella on mukava käydä pilkillä ja haltstrata kalat rannan taukotulipaikalla.

NÄIN PÄÄSET HIIDENSAARELLE

Kohteen navi osoite on Hiidensaarentie, Iitti 46710.  Bussilla pääsee Iitintielle josta kävelymatkaa 5 km. Laita bussin määräpääksi Kimola

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

MUUT LÄHISTÖN PAVELUT

Kimolan kylä ja kauppa

Lomakivi

Kartanohotelli Radansuu

Iitti Golf

Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely 2013