Ulko – ja Sisä-Nuokkosaaret


taukokatos tulentekopaikka kuivakaymala laituri

Ulko- ja Sisä-Naukkosaaret ovat luonnonkauniita saaria. Veneilijoille runsaasti laituri ja kiinnistypaikkoja. Saaria kiertää luontopolut.

ULKO- JA SISÄ-NUOKKOSAARET

 

Nuokkosaaret sijaitsevat Haminan kaupungin edustalla n. 12 km päästä Tervasaaren

Laituripaikat Ulko-Nuokko

Laituripaikat Ulko-Nuokko

satamasta. Saarten välissä on erittäin kaunis luonnon muokkaama sisäsatama. Kohteeseen pääsee isollakin veneellä. Kiinnittyä voi peräpoijuihin, kalliotappeihin sekä laituriin. Syväystä alueella on 2,0-4m. Vieraspaikkoja veneille 19 kpl. Molemmilla saarilla on luontopolut.

 

Nuokkosaaret

IMG_0790

Ulko-Nuokko laituripaikka

Saaret ja niiden laiturit ovat vilkkaassa käytössä kesäaikaan. Ulko-Nuokkosaaressa on isoillekin laivoille, syväys 2-4m, kiinnityspaikat. Vieraspaikkoja on 19 kpl. Saarissa on tulisijat, liiterit sekä WC:t. Saaret ovat kokonaan virkistysaluetta. Huomaathan, että tulen saa tehdä vain virallisiin tulisijoihin laiturin läheisyydessä. Teltan voi pystyttää sopivalle löytämälleen paikalle. Saariin on syntynyt hyvä polkuverkosto, käytä näitä tutkiessasi saarten kallioista maisemaa.

Nuokkosaarissa voi harrastaa

IMG_0782

Ulko-Nuokko tulipaikka

Saarissa on luontopolut; Sisä-Nuoko 2,5 km ja Ulko-Nuokko 1,4 km.

Kalastusta voi harrastaa ilman lupaa mato-ongella ja talvella pilkillä. Kalastusluvat voi maksaa netissä. 1 vieheen luviksi tarvitaan Valtion kalastuksen hoitomaksu sekä Etelä-Suomen läänin viehekalastusmaksu. Rannan tuntumassa liikkuu isoja kaloja. Saarten rannoilta on saatu lohta, taimenta, siikaa, haukea… kireitä siimoja.

Lähin satama on Tervasaari Haminassa. Saarille pääsee taksiveneellä.

Koordinaatit: WGS84  60.44852 27.22400

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla

Kymenlaakson virkistyskohdeiden kävijäkysely 2013