Maja- ja Riisiösaaret


taukokatos tulentekopaikka laituri kuivakaymala

Saaret sijaitsevat Haminan kaupungin edustalla n. 12 km päästä Tervasaaren satamasta. Saarten välissä on erittäin kaunis luonnon lahdelma. Kohteeseen pääsee isollakin veneellä, syvyytä on 2-3 m. Saaria kiertää luontopolut.

MAJA- JA RIISIÖSAAREN VIRKISTYSALUE

 

Saaret sijaitsevat Haminan kaupungin edustalla n. 12 km päästä Tervasaaren satamasta. Saarten välissä on erittäin kaunis luonnon lahdelma.Kohteeseen pääsee isollakin veneellä, syvyytä on 2-3 m. Saaria kiertää luontopolut.

Majasaaressa on vierasvenelaituri johon voi kiinnittyä. Paikkoja on kaikkiaan n. 25 kpl rantojen eri laitureissa. Laiturin läheisyydessä on tulipaikat WC:t sekä lähtöpaikka luontopolulle. 0.5 km päässä on saaren maja.

Maja- ja Riisiösaaret ovat kokonaisuudessaan virkistysalueita. Teltan saa pystyttää sopivaan kohtaan maastoa. Tulenteko on sallittu vain virallisilla tulentekopaikoilla. Liiku saarissa aina polkuja myöden, näin vältetään luonnon turha kuluminen.

Maja- ja Riisiösaarissa on mukava viettää aikaa.

Alueella on 2,2 km luontopolku. Se mutkittelee molempien saarten alueella esitellen historiaa sekä luontodiversiteettiä.

Kalastusta voi harrastaa onkimalla rannalta käsin.Kalastusluvat voi maksaa netissä. 1 vieheen luviksi tarvitaan Valtion kalastuksen hoitomaksu sekä Etelä-Suomen läänin viehekalastusmaksu. Rannan tuntumassa liikkuu isoja kaloja. Saarten rannoilta on saatu lohta, taimenta, siikaa, haukea… kireitä siimoja.

Koordinaatit: WGS84  60.46300 27.22677

Näytä Kyvi kohteet 2013 suuremmalla kartalla
[wp_cpl_sc cat_id=13 list_num=10 ]

Kymenlaakson virkistyskohteiden kävijäkysely 2013