Ajankohtaista

KULTAAN virkistysalueen kunnostustyö 1.11 2013 -1.5 2014

Kultaalla kunnostetaan entistä taukokatosta. Siihen asennetaan lattia ja tulisija sekä tälle huuva ja savupiippu. Uudet päydät ja penkit tuleva taukotilaan. Uutena rakennetaan taukotilan taakse liiteri / kompostoiva WC. Näiden pohjat rakennetaan jo marraskuun alussa. Entinen liiteri siirtyy varastoksi. Kohde tulee olemaan roskattoman retkeilyn kohde, joten huolehdi omalta osalta roskat mukanasi. Kyvi ry on vuokrannut kohteen maamääräalan ja omistaa kaikki rakenteet.

Vasikkasaaren kunnostustyö v.2013 on valmistunut

Kohteessa on uusittu lähes kaikki rakenteet. Taukokatos 23m2,tulisija, kompostoiva WC, laituri peräpoijuilla varustettuna. Nyt kohteeseen pääsee isollakin veneellä.

Heisanharjun kunnostustyö 2013 on vamistunut
Heisanharjun virkistys – ja luonnonsuojelualueen taukorakenteet uusittiin kokonaisuudessaan. Uuutena palvelumuotona on varauskota 20:lle hengelle. Se on valoisa ja porontaljoilla pehmustetut penkit luovat oivan tunnelman kotaan.

Entinen kota kunnostettiin perustuksia myöden ja palvee nyt ulkoilijoita entistä ehompana. Sisätila on paneloitu siistiksi ja kotaan on asennettu tuliturvallien tulisija.Pihaan rakennettiin kaivo, jonka vesi suodattuu pohjavedestä. On hyvä huomata, että veden tulee vaihtua sen laadun vuoksi. Pumppaa ämpäri – kaksi ennen käyttöveden ottoa.
Pihapiirissä on uusi liiteri ja kaksi kompostoivaa WC:tä. Polttopuu toimitetaan rankoina, josta voit sahata sen verran puuta kun tulisijaan tarvitset. WC käynnin yhteydessä lue komposti WC:n käyttöohje ja toimi sen mukaan.
Laituri on uusi. Sen kantavuus on 3t. Siinä on venekiinnikkeet. HEISA soutuveneeseen asennettiin uudet airot.
P- paikalla on info koppi, jossa on alueen kartta sekä tärkeää tietoa alueella liikkuvalle.
Me, rakentajat, haluamme teidän käyttävän kohteen rakenteita huolellisesti jättäen jälkeenne siistit tilat seuraaville.

HUOMATTAVAA ON, ETTÄ TULTA SAA PITÄÄ VAIN TULISIJASSA

 

Kaakkois-Suomen retkeilykulttuuri, eli RETKU -hanke

Hankkeen toteutusaika on 01.04.2012 – 30.09.2014
Hankkeen rahoittaa: Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Hankkeen pääkohdat:
–          luontoretkeilijöiden ohjeistus
–          tiedotusmateriaalien laadinta eri kieliversiossa
–          neuvonta retkikohteissa
–          palautteen keräilyn

Hankkeen jälkeen retkeilijät ja matkustajat osaavat paremmin nauttia luonnonrauhasta säästäen luontoa ja huomioiden muut retkeilijät.

Opas käyttöön: Retkeilijän Etiketti -opas

Elyn_logo Lippu_ja_lause_pieni